Kontakt

Ta kontakt och använd:


Improvisationsteater i nästa projekt


Fler och fler företag och organisationer använder improvisationsteater för att stärka kreativitet, samarbete och komminikation som på ett lustfyllt sätt utmanar personalen till nya tankesprång.

 


"Logik tar dig från A till B. Fantasi tar dig vart som helst."

Albert Einstein

 
 
 
 

Lendas - södra Kreta 

En vitkalkad liten by. Där du kan gå på kurs. Gå i solen äta god mat. Ta del av de fantastiska kurserna

Fantastisk miljö för kurs.

Vi köll en jublande kurs sommaren 2018. Mycket roligt, massor av skratt.  Humor & Kreativitet heter vår kurs - vi vätar på att få möjlighet att komma dit igen. Från och med  1994 hölls de första kurserna,  Nu stort  utbud varje sommar. www.lendas.nu

 

Martin Svensson & Marvin Yxner sin kurs  Humor & Kreativitet på Lendas och fortsätter hålla den på Fridhems Fhs nu för 4.e året irad

se även: www.martinshumor.se 

Skara skolscen

Nytt tillhåll för improvisatörer. Var med från början i skolscenens fina lokaler. Föreställning varje kväll.

Att pröva sin impro mot publik!

Ja, det är vad det går ut på!

 Robert Pukitis & Marvin Yxner - Har hela tiden haft publiken i åtanke, annars kan teaterövningar bli enbart terapeutiska - alltid riktning ut till publik 

Vi är så glada över att vi fått  att få fortsätta tillsammans. Vi har tagit två år av komtemplation soch funderat, på varsitt håll, och hittat nya stråk och koncept. Dvs vi fortsätter det vi gjort under de 16 legendariska åren i Skåne - utveckla impron, hitta din hållning gentemot publiken

2020 Vecka 23 & vecka 30 Info om pris, boende etc kommer snart.

Frågor på: marvin@yxner.se

 


 

  Fridhems folkhögskola i Svalöv     

Vårt motto med Improvisation har alltid varit. 

För Grund & Impro 1 - glädje och lek, ingen press på att uppträda.  För kurserna med nivå

Impro 2, 3 & 4 - att varje år utveckla nya improvisations-format. introducera nya koncept o Games och att hjälpa till att lyfta den kollektiva och individuella nivån. Vi tänker stort, vilt och som nedan.

 

 Vi har alltid klart för oss improvisationens grundregler:

 

1 Scenen skall  vara en säker plats. Så vi ser till att "säkra scenen". Det är skådespelarnas teater och de skall våga visa alla sina sidor.

2. Vi vill alltid att publiken är med så mycket som möjligt. De är som våra regissörer och kommer med nya förslag och inspel.

3. Humorn i högsätet - "hur gör vi det här roligare" är den viktigaste devisen. Pröva - och pröva igen. 

 

STORT TACK !!!

till alla fantastiska improvisatörer vi fått möjlighet att träffa genom åren (några finns på bilderna ovan)

 

De har alltid fått: Nya improvisationskoncept. 

 

Där berättelser är alltid grunden. Så har det varit sedan urminnes tider. Korta, roliga, överraskande - allt utom tråkiga. Det är så publiken kommer tillbaka - för att få höra bra historier.

 

Publiken ska känna att vi är på samma fest. Blir det roligt? Ja, det bestämmer publiken. Vi försöker alltid att luta oss mot publiken, faktiskt extremt mycket - försökt att få dem medskapande och alerta på att allt kan hända. För det mesta går det utmärkt, för publiken på Fridhem är "Världens Bästa", ödmjuka, glada och fulla av skratt.

Kroppssignaler till fördel eller fördärv 

Våra individuella kroppsspråk är ofta djupt rotade i oss och vi behöver träna för att kunna ändra våra invanda mönster. Genom att lära sig om kroppsspråk kan vi påverka hur vi själva mår, hur andra uppfattar oss, hur vi kan bli tydligare kommunikatörer och hur vi kan bidra till ett positivt och inspirerande arbetsklimat.